COVID-19 teszt

Győződjön meg róla, hogy tünetmentesen átesett-e már a fertőzésen vagy esetleg még hordozza a vírust bár nincsenek tünetei. ➕ Jelentkezés időpontra

Mindenekelőtt az árainkról

Visszatérő pácienseinket kedvezményes áron teszteljük (zárójelben):

 • Accu-Tell kínai szerológiai teszt: 11800.- (9800.-)
 • NADAL Covid-19 német szerológiai teszt: 13800.- (11800.-)
 • AG Respi-Strip belga antigén teszt: 11800.- (9800.-)

➕ Jelentkezés időpontra

Kinek javasolt hozzánk jönni Covid-19 gyorstesztre?

 • Aki tünetmentes, de külföldön járt a közelmúltban és szeretné tudni, hogy átesett-e ilyen fertőzésen,
 • aki tünetmentes, de munkája miatt vagy egyéb okból fokozott rizikójú mert kénytelen munkatársakkal, ismerősökkel, rokonokkal érintkezni,
 • aki jelenleg tünetmentes, de korábban tapasztalta magán a koronavírus jellemző tüneteit,
 • aki tünetmentes de rokonságában vagy ismerősei között volt olyan, akinél jelentkeztek a koronavírus jellemző tünetei

➕ Jelentkezés időpontra

Mik a koronavírus tünetei?

A WHO adatai szerint a megbetegedés jellemzően lázzal (a betegek 88%-ánál), száraz köhögéssel (68%), fáradékonysággal (38%) jár. Előfordul produktív köhögés (33%), nehézlégzés (19%), torokfájás (14%), fejfájás (14%), izom- vagy ízületi fájdalom (15%), hidegrázás (11%). Ritkább tünet a hányás (5%), hasmenés (4%).

Több nemzetközi (kínai, koreai, iráni, olasz, német, egyesült-államokbeli) jelentés szerint a szagló- és ízlelőképesség romlása a koronavírus-fertőzés egyik korai jele lehet, amely már a jól ismert tünetek (láz, száraz köhögés) előtt jelentkezhet a betegeknél.

➕ Jelentkezés időpontra

Mi vár rám a helyszínen?

Oltóközpontunk fokozott gondot fordít a megfelelő fertőtlenítésre, igyekszünk maximálisan odafigyelni Pácienseink biztonságára. Kérjük, segítsék munkánkat az alábbiak betartásával:

 • Érkezés után kérjük, fertőtlenítse a kezét a várótermünkben kihelyezett kézfertőtlenítővel és viseljen maszkot, ami eltakarja a száját és az orrát.
 • Amennyiben nincs, egyszer használatos maszkot tudunk biztosítani minden páciensünknek.
 • Kérjük, hogy pontosan érkezzen lefoglalt időpontjára, várótermünkben az önök egészségének megőrzése érdekében egyszerre csak egy fő tartózkodhat. Ez alól kivétel, ha gyermekkel együtt érkeznek. Ha a rendelőben való mozgáshoz is szüksége van kísérőre, akkor a kísérőnek is kötelező a maszkviselés, kézfertőtlenítés és lázmérés.
 • Érkezéskor érintésmentesen lázmérést végzünk, csak lázmentes pácienseket tudunk ellátni. Új időpontot ilyen esetben kollégáink segítségével tud kérni telefonon vagy akár e-mailben. Természetesen ilyen esetben nem kell újra kifizetni a teszt díját.
 • A helyszínen egy beleegyező nyilatkozatot aláírása is szükséges, ennek hiányában nem tudjuk elvégezni a tesztet. A nyilatkozatot mi biztosítjuk.
 • Kérjük, hogy lázasan, illetve köhögés esetén ne jelenjen meg a lefoglalt időpontján!
 • Az ujjbegy megszúrását követően a hivatalos eredményt nem kell a helyszínen megvárni, a vizsgálatot követően 20 percen belül e-mailben elküldjük Önnek, illetve postázzuk amennyiben a választható szolgáltatások közül ezt is kérte bejelentkezéskor. Az eredmény egy lepecsételt és aláírt igazolás, amely a páciens összes megelőzőleg általunk elvégzett tesztjének időpontját és eredményét is tartalmazza.

➕ Jelentkezés időpontra

Mit kell tudni a szerológiai gyorstesztekről?

Kétféle szerológia gyorstesztet kínálunk a pácienseinknek, egy kínai és egy német gyártmányút. Ezek közül az önök által választottakkal végezzük el a tesztelést. A német gyártó által előállított teszt valamivel drágább. Ezek a tesztek a szervezetbe került vírusra adott immunválaszt mutatják ki (immunglobulinokat). Általában egy korai IgM és egy későbbi IgG immunválaszt mérnek egyszerre. A mintát ujjbegyből nyert vércseppből veszik, az eredmény 15-25 perc alatt megvan kiértékeléssel együtt.

➕ Jelentkezés időpontra

A szerológiai gyorsteszteszteknek 4 eredménye lehet:

 • Negatív
 • IgM pozitív
 • IgG pozitív
 • IgM és IgG pozitív

Eredmény magyarázat:

 • Negatív esetben a páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt még el 5 nap.
 • Az IgM pozitivitás a fertőzés kb. 5-21 napja között mutatható ki, ebben az esetben a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző.
 • Az IgG tiszta pozitivitás általában 28 nap után várható, a páciens nagy valószínűséggel már tartós immunitással bíró, korábban a betegségen átesett fertőzött. Jelen tudásunk szerint ekkor ez a páciens már nem fertőző.
 • A kombinált pozitivitás (IgM, IgG is) kb. 14-28 nap között várható, nagy valószínűséggel fertőzött személy, aki még fertőző lehet.

➕ Jelentkezés időpontra

Mi az a PCR teszt? Az Oltóközpont végez ilyet?

A PCR teszt polimeráz láncreakción alapuló teszt, mely a vírus egyik részét, az RNS-t mutatja ki. Ezt az eljárást akkor alkalmazzák, amikor a betegség tüneteit észleljük magunkon illetve a vírus megtalálható a felső légutak nyálkahártyáján. Előnye, hogy akár már a tünetek megjelenése előtti néhány naptól kimutathatóvá válhat a koronavírus fertőzés, de sajnos nem 100%-ban – ezért javasolják a teszt ismétlését. A betegség gyógyulása után a vírus eltűnik a nyálkahártyáról. Ha a páciensnél korábban igazolták a koronavírus fertőzést, akkor két, különböző időben vett, negatív PCR teszt eredménye igazolja a gyógyulást. Ha viszont korábban nem történt vizsgálat, akkor önmagában egy negatív PCR eredmény semmit nem árul el arról, hogy azért negatív, mert a páciens már meggyógyult, vagy pedig azért, mert nem is volt fertőzése.

Az Oltóközpont nem végez PCR tesztet.

Mit kell tudni az antigén gyorstesztről?

Az általunk használt belga antigén gyorsteszt a PCR vizsgálathoz hasonlóan torokváladékból közvetlenül a vírus jelenlétét mutatja ki. A szerológiai vizsgálathoz képest, amely legpontosabban azt mutatja ki, hogy valaki átesett-e már a fertőzésen, ez a teszt pontosabb választ ad arra, hogy jelenleg fertőzött-e a tesztalany. Ennek oka, hogy az antigén gyorsteszt már az IgM antitest megjelenése előtti időszakban is hatékonyan alkalmazható. Fontos tudnivaló, hogy ez a teszt azért a PCR tesztnél kevésbé érzékeny. Előnye azonban, hogy nem kell hozzá komolyabb háttérlabor és 15 percen belül eredményt kapunk. A pozitív eredményt javasolt PCR vizsgálattal megerősíteni.

➕ Jelentkezés időpontra

Egyes szolgáltatók vénás vérből végzik el a tesztet? Befolyásolja-e a vérvétel módja a vizsgálat pontosságát?

A szerológiai gyorstesztek ujjbegyből vagy vénából vett teljes vérből és a vérből kinyert vérsavóból is képesek eredményt kimutatni. Egyes gyártók a tesztjeiket nem ujjbegyből vett vérmintával validálták (a tesztek pontosságát megállapítása klinikai összehasonlító vizsgálattal) ezért nem ajánlják az ujjbegyből való vérvételt. Az általunk használt gyorstesztek ujjbegyből vett vérmintával is lett validálva tehát a gyártó által vállalt pontosságot így is hozza.

Mennyire pontos eredményt ad a teszt?

Valamennyi általunk használt gyorsteszt az európai forgalomba hozatalhoz szükséges EK megfelelőségi nyilatkozattal és OGYÉI hatósági bizonyítvánnyal rendelkező diagnosztikai orvostechnikai eszköz.

Jelenleg nem létezik olyan vizsgálati módszer, melynek alkalmazásával 100 %-os bizonyossággal ki lehetne azt jelenteni, hogy vizsgálat alanya nem fertőzött. A fertőzés kezdeti szakaszában az is előfordulhat, hogy a szervezet még nem termel kimutatható mennyiségű ellenanyagot, illetve hogy a vírus koncentráció nem éri el az antigén gyorsteszt által kimutatható szintet. Mindezek miatt az eredménytől függően mindenképpen érdemes a vizsgálatot egyszer vagy kétszer 7-10 naponként megismételni. Az ismételt tesztelés jelentősen növeli az eredmény pontosságát.

A teszt pontosságát az is befolyásolja, hogy mennyire előrehaladott a járvány az adott országban. Akit az ezzel kapcsolatos statisztikai megközelítés érdekel olvassa el ezt a postot.

➕ Jelentkezés időpontra

Mikor melyik vizsgálatot érdemes elvégezni?

 • Súlyos panaszok, heveny tünetek megjelenésekor (láz, elesett általános állapot, izomfájdalom, nagyfokú erőtlenség, köhögés, fulladás) sürgősen értesíteni kell a háziorvost telefonon, aki az érvényes eljárási rend szerint intézkedik a beteg további ellátásáról; ekkor PCR vizsgálat elvégzésére van szükség.
 • Ha a panaszok kezdete után 8-14 nappal kerül sor vizsgálatra, akkor először PCR vizsgálatot, majd ha az negatív, akkor szerológiai vizsgálatot érdemes végezni. Ebben az időszakban az is racionális lehet, hogy egyszerre elvégezzük a két vizsgálatot – a beteg klinikai állapota, családi körülményei, foglalkozása teheti sürgőssé a mielőbbi diagnózis biztosítását. A pozitív PCR és/vagy a pozitív IgM (akár pozitív, akár negatív IgG mellett) jelzi a zajló betegséget.
 • A betegség elmúltával, azaz a tünetmentessé válás után még két héten át mutatható ki PCR vizsgálattal a fertőzés. A tünetmentessé válást követő 14. nap után ezért a szerológiai gyorsteszt elvégzése célszerű
 • Ha a páciens tünetmentes, de korábbi külföldi utazás vagy munkája miatt fokozott rizikója van a fertőzésnek vagy egyéb okból tudni akarja, hogy jelenleg fertőzött-e akkor az antigén gyorsvizsgálat javasolt
 • Ha a páciensnek nincs és nem is volt semmilyen tünete, de tudni akarja, hogy átesett-e a fertőzésen, úgy a szerológiai vizsgálat elvégzése célszerű.
 • Ha a szerológiai gyorstesztelés a fertőzés jelenlétét mutatja ki szükséges az eredmény PCR teszttel történő ellenőrzése.

➕ Jelentkezés időpontra

A COVID-19 vakcina előfoglalásról

Oltóközpontunk fő profilja az egészségügyi és utazással kapcsolatos oltási konzultáció, illetve a vakcinák beadása. Ebből fakadóan amint megérkezik a vakcina és a jogi szabályozás lehetővé teszi, azonnal elkezdjük azt forgalmazni és oltani. Szezon és forgalomfüggően előfordul, hogy napokig nem tudunk szabad időpontot biztosítani, illetve a rendelkezésre álló készlet mérete is kérdéses; ezzel a szolgáltatásunkkal ezeket a problémát tudja megkerülni a páciens. A COVID-19 vakcina esetében ezek a VIP-időpontok még a forgalmazás kezdete előtt létrehozásra kerülnek, így garantált, hogy a páciens az elsők között juthat hozzá. Amennyiben nem lesz vakcina, vagy nem fogjuk forgalmazni, a szolgáltatás díját visszafizetjük a páciensnek. Fontos: az előfoglalási díj nem tartalmazza a vakcina és az oltás árát!

➕ Jelentkezés időpontra

Egyéb tudnivalók

 • Korábbi pácienseink számára árkedvezményt biztosítunk, ennek alapja az email cím és a születési dátum, így kérjuk ezt pontosan kitölteni.
 • Amennyiben időpontot foglalt COVID-19 tesztre és nem tud eljönni, az árat nem áll módunkban visszafizetni.
 • Ugyanakkor előző munkanap estéig azt át lehet helyeztetni, amennyiben felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.
 • Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha úgy érzi nem felel meg a teszt fent taglalt kritériumainak (pl.: lázas). Kérem keressen minket, és áttesszük időpontját másik alkalomra.
 • Kérem ügyeljen rá, hogy pontosan töltse ki az adatait a regisztráció során, mert amennyiben azok nem egyeznek a helyszínen a személyes adataival, sajnos nem tudjuk elvégezni a tesztet.
 • Az Oltóközpont Kft. fenntartja a jogot, hogy a tesztelést bármilyen okból, indoklás nélkül megtagadja.

Orvosi rendelőnkben – a legmagasabb szakmai színvonalon – az utazásokkal kapcsolatos kötelező illetve ajánlott védőoltásokon kívül több betegség megelőzését szolgáló védőoltás is megkapható.

A védőoltások mellett szakszerű, személyre szóló és az aktuális utazással kapcsolatos tanácsadás is történik. Ügyfeleinket előre egyeztetett időpontban fogadjuk a felesleges várakozás elkerülése érdekében.

Időpontfoglalás