Hepatitis A+B elleni védőoltás

Orvosi rendelőnkben a legmagasabb szakmai színvonalon az utazásokkal kapcsolatos kötelező, illetve ajánlott védőoltásokon kívül több betegség megelőzését szolgáló védőoltás is megkapható.

Az alapimmunizálás mindkét oltóanyagnál 3 oltásból áll gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt, de 11-15 éves kor között 2 adag elegendő a felnőtt adagból. Egészséges oltottak (megfelelő oltási séma) esetében emlékeztető védőoltás nem szükséges.

Az oltással egy időben más vakcina is adható.

Kinek javasolt a védőoltás?

  Szexuális szokásuk, magatartásuk, életvitelük miatt fokozott fertőzési veszélynek kitettek számára

 • Prostituáltak

 • Homoszexuális egyének

 • Vérzékenységben szenvedők

 • Krónikus májbetegségben szenvedők

 • Krónikus hepatitis C virushordozó személyek

 • Fertőzött személlyel kontaktusba kerülők

 • A teljes oltási sorozat felvétele esetén (3 adag oltóanyag) a védettség életre szóló, emlékeztető oltás felvétele nem indokolt.

  Jelentkezés időpontra

  A védőoltások mellett szakszerű, személyre szóló és az aktuális utazással kapcsolatos tanácsadás is történik.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a program által javasolt oltások tájékoztató jellegűek! Mindenképpen kérje kollégáink vagy más szakember tanácsát!

br/ph4 style="\"color:"Mikor nem lehet beadni az oltást?/h4ul style="\"color:" rgb(0,="" 0,="" 0);="" font-family:="" arial,="" helvetica,="" sans-serif;="" line-height:="" normal;\"="">
 • A tervezett oltás idején fennálló akut betegség esetén

 • Mindkét (A és B) hepatitis (májgyulladás) betegségtől megvéd. Az oltásokat 0-1-6 hónap időbeosztással kell beadni, azonban, ha utazás előtt már csak egy hónapja van a hepatitis védőoltások felvételére, akkor 18 éves kortól 0-7-21 nap időbeosztással is felveheti, azonban ekkor 12 hó múlva egy emlékeztető oltás szükséges.

 • Orvosi rendelőnkben – a legmagasabb szakmai színvonalon – az utazásokkal kapcsolatos kötelező illetve ajánlott védőoltásokon kívül több betegség megelőzését szolgáló védőoltás is megkapható.

  A védőoltások mellett szakszerű, személyre szóló és az aktuális utazással kapcsolatos tanácsadás is történik. Ügyfeleinket előre egyeztetett időpontban fogadjuk a felesleges várakozás elkerülése érdekében.

  Jelentkezés időpontra

  Malária

  A malária veszélyes betegség, évente Európában kb. 10.000 malária eset fordul elő, néhány Magyarországon is.

  Tovább

  Diftéria, tetanus, pertussis

  A gyermekeket csecsemőkoruktól többször oltják a betegséggel szemben (Di-Per-Te oltások) életkorhoz kötött kötelező oltások keretében.

  Tovább

  Sárgaláz

  A sárgaláz elleni védőoltás igazolása több országba történő beutazás esetén szükséges. A sárgaláz elleni oltás az egyetlen kötelező oltás, amiből bizonyos országokba érkezve, vagy fertőzött területről kiutazva kérhetik az oltást igazoló okmányt.

  Tovább

  Hepatitis A+B

  Az alapimmunizálás mindkét oltóanyagnál 3 oltásból áll gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt, de 11-15 éves kor között 2 adag elegendő a felnőtt adagból.

  Tovább