Hasznos információk a jelenlegi kormányrendelet szerint

Orvosi rendelőnkben a legmagasabb szakmai színvonalon az utazásokkal kapcsolatos kötelező, illetve ajánlott védőoltásokon kívül több betegség megelőzését szolgáló védőoltás is megkapható.

Hasznos információk a jelenlegi kormányrendelet szerint

A Nemzetközi Oltóközpont szakértői folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírus-járvány következtében a kormány által hozott intézkedéseket.

2022. március 7.-től megszűntek a korábbi korlátozások, mint pl: a kötelező maszk viselés, a védettségi igazolványokra vonatkozó szabályok, továbbá megszűntek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások. Azaz nem kell védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényre, zenés- táncos rendezvényre, az 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényekre sem.

Azonban továbbra is szükségét érezzük felhívni a figyelmet arra, hogy szeretteinket és környezetünket a vírus tovább terjedésétől megóvni csak akkor tudjuk, ha rendszeresen teszteltetjük magunkat!

A Nemzetközi Oltóközpont több budapesti és vidéki tesztállomással is rendelkezik, ahol a páciensek akár azonnali időpontfoglalással kérhetnek PCR, Antitest és Antigén tesztet. A helyszínek többsége hétvégén és ünnepnapokon is a páciensek rendelkezésére állnak.

“A Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozások is feloldásra kerülnek. A védettségi igazolvány kiállítására és érvényességre vonatkozó szabályok nem változnak, hisz azok az uniós COVID igazolványra vonatkozó szabályozással összhangban kerültek kialakításra, az uniós országok pedig továbbra is maguk határozzák meg, hogy COVID igazolványhoz kötik-e az országba való belépést.”

➕ Jelentkezés időpontra

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/