Zika láz Francia Polinéziában (Tahiti)

A Francia Polinézia Egészségügyi Minisztériuma megerősítette a Zika láz járványos előfordulását ...

A Francia Polinézia Egészségügyi Minisztériuma megerősítette a Zika láz járványos előfordulását ...

CDC, 2013.november 21.
A Francia Polinézia Egészségügyi Minisztériuma megerősítette a Zika láz járványos előfordulását Tahiti és más az országhoz tartozó szigetekén ( Tahaa , Uturoa , Bora - Bora , Taiohae és Arutua ). Több száz gyanús esetet jelentettek be. Kórházi ápolásról vagy a halálesetről nem érkezett a jelentés. Az Egészségügyi Minisztérium azon dolgozik, hogy javítsa surveillance-t. Zika láz egy vírus okozta megbetegedés, amely szúnyogcsípéssel terjed.

Zika láz tünetei : láz , fejfájás, vörös szem , bőrkiütés, izomfájdalom és ízületi fájdalmak . A betegség általában enyhe lefolyású, és 4-7 napig tart .

A szúnyogok, amelyek a Zika vírust hordozzák napközben és este aktívak, külső és belső terekben egyaránt előfordulnak, és gyakran az épületek közelében élnek.

Mit tehetnek az utazók, hogy megakadályozzák Zika lázat?
Jelenleg sem védőoltás, sem gyógyszer nem áll rendelkezésre a Zika láz megelőzésére. Utazók a szúnyogcsípések elkerülésével tudják megelőzni a betegséget. Viseljenek hosszú ujjú inget, hosszú nadrágot és a sapkát. Használjanak megfelelő rovarriasztó szert. A magas hatóanyag tartalmú (legalább 30 %) hatásosabb és hosszabb védelmet nyújt.