Kolera Mexikóban

Mexikóban 2013 augusztusa óta már 46 megerősített kolera megbetegedés történt, egy megbetegedés halálos kimenetelű volt.

Mexikóban 2013 augusztusa óta már 46 megerősített kolera megbetegedés történt, egy megbetegedés halálos kimenetelű volt.

Centers for Disease Control and Prevention

A Pánamerikai Egészségügyi Szervezet (PAHO) külső honlapján közzétették, hogy Mexikóban 2013 augusztusa óta már 46 megerősített kolera megbetegedés történt, egy megbetegedés halálos kimenetelű volt.

A 46 megbetegedésből 2-t Mexikó városból, 44et pedig a közeli Hidalgoból jelentették.

A mexikói egészségügyi hatóságok továbbra is kézben tartják a járványt.

Mi a kolera?
Kolera egy bakteriális betegség, mely vizes hasmenéssel és hányással, gyors kiszáradással jár. Hirtelen kezdődik és láztalanul zajlik. A kolera leggyakrabban fertőzött élelmiszerrel vagy vízzel terjed.

Hogyan kell védekezni?

A legtöbb utazónak nagyon kis esélye van arra, hogy megbetegedjen, ha betartja az általánosan javasolt előírásokat (pl. palackozott ivóvíz és megfelelően hőkezelt ételek fogyasztása, megfelelő kézmosási gyakorlat folytatása, stb.).

A betegség megelőzésére rendelkezésre álló szájon át bevehető vakcina 2 évre  85-90%-os védettséget biztosít, azonban ennek felvétele esetén is fontos a biztonságos étel- és italfogyasztás, valamint a személyi higiénés szabályok betartása!