Magas légszennyezettség Szingapúrban

Szingapúrban az indonéz erdőtüzek miatt nagyon magas a levegő légszennyezettségi szintje, amely egészségügyi hatásokkal is rendelkezik.

Szingapúrban az indonéz erdőtüzek miatt nagyon magas a levegő légszennyezettségi szintje, amely egészségügyi hatásokkal is rendelkezik.

Szingapúrban az indonéz erdőtüzek miatt nagyon magas a levegő légszennyezettségi szintje, amely egészségügyi hatásokkal is rendelkezik. P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 115%; widows: 2; orphans: 2; }P.cjk { }

Egészséges emberek esetében alapvetően a tünetek szem-, orr- és torokirritáció formájában jelentkeznek, de krónikus szív-érrendszeri- vagy tüdőbetegségekben szenvedők esetében az alapbetegségük rosszabbodását is jelenthetik.

A szingapúri Egészségügyi Minisztérium az alábbiakat tanácsolja az utazóknak:

  • azegészséges személyek minimalizálják a megerőltető szabadtéri fizikai megterhelést,
  • az idősek, a terhes nők, a gyermekek csökkentség minimálisra a kültéri tevékenységüket.
  • a krónikus tüdő- és szívbetegségben vagy sztrókban szenvedők kerüljenek el minden szabadtéri tevékenységet.
Ha ez mégsem kerülhető el, akkor viseljenek N95 jelzésű maszkot, amik megvásárolhatók Szingapúrban a szupermarketekben és a gyógyszertárakban. Jelenleg nincsenek utazási korlátozások érvényben, de az utazók kísérjék figyelemmel a szingapúri Egészségügyi Minisztérium és a Szingapúri Nemzeti Környezetvédelmi Ügynökség honlapján a naprakész információkat.