Árváltozás!

Kedvezményes áron kaphatók nálunk a HPV elleni vakcinák

Kedvezményes áron kaphatók nálunk a HPV elleni vakcinák

A HPV elleni vakcinák ára 20.500 illetve 16.700Ft. Tekintse meg a nálunk kapható oltásokat és a teljes árlistát. Miért érdemes élni a méhnyakrák elleni védőoltás lehetőségével? A méhnyakrák egy olyan rosszindulatú betegség, mely ma már közel 100%-ban megelőzhető!

A méhnyakrák minden nőt érinthet: A méhnyakrák a 2. leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség a 45 év alatti nők körében.Évente mintegy 450 nő (édesanya, feleség, barátnő) hal meg Magyarországon méhnyakrákban.A méhnyakrákot a humán papillomavírus, azaz a HPV rákkelő típusai okozzák, mely napjaink leggyakoribb nemi úton terjedő vírusfertőzése.A szexuálisan aktív nők 80%-a megfertőződik HPV-vel élete során. Akinek volt már szexuális kapcsolata, az veszélyeztetett lehet, életkortól függetlenül.A fertőzések 50%-át rákkeltő HPV törzs okozza, ezek felelősek a méhnyakrák kialakulásáért.A HPV-fertőzés  többsége magától elmúlik, ezeket átmeneti fertőzésnek hívják. Egyes esetekben azonban a rákkeltő törzsekkel történt fertőzés tartóssá válik és olyan kóros folyamatokat indít el, mely méhnyakrák kialakulásához vezethet. Méhnyakrákszűréssel a méhnyak kóros elváltozásait lehet kimutatni, míg a védőoltással az azt kiváltó HPV-fertőzés előzhető meg.
A védőoltás és a rendszeres szűrés együttes alkalmazásával lehetőség nyílt arra, hogy közel 100%-ban megelőzzük a méhnyakrákot! 

Hasznos tudnivalók a védőoltásról: A kereskedelmi forgalomban lévő védőoltások a méhnyakrák megelőzésére és nem a gyógyítására alkalmasak.A szexuálisan aktív nők esetében a védőoltás beadatásának feltétele az egy éven belüli negatív citológiai lelet.A védőoltásból 3 adag felvétele szükséges hat hónap alatt.A védőoltás nem okoz méhnyakrákot, mert az oltóanyag nem tartalmazza a daganatot okozó vírusrészecskéket.A méhnyakrák elleni védőoltás a HPV 16 és a HPV18 rákkeltő törzsek ellen véd, ez a két törzs felelős a méhnyakrákok több, mint 70%-áért. Bár az oltás széleskörű védelmet biztosít, fontos tudni, hogy minden egyes magas kockázatú törzs ellen nem véd, ill. nem nyújt 100%-os védettséget minden egyes oltott számára.A védőoltást hűtve, 2-8 Celsius fokon kell tárolni. Oszlassuk el a méhnyakrákkal kapcsolatos tévhiteket!
Érdemes-e beoltatnom magam, ha rendszeresen járok szűrővizsgálatra? A méhnyakrákszűrés a már kóros elváltozást tudja kimutatni, míg a védőoltás magát a HPV fertőzést tudja megakadályozni.A daganatos megbetegedés korai felfedezése érdekében fontos a rendszeres méhnyakrákszűrés, ám a kóros esetek egy részét még ezzel sem lehet felfedezni.A méhnyakrák ellen leghatékonyabban úgy védekezhetünk, ha beadatjuk a védőoltást és azt követően is rendszeresen járunk méhnyakrákszűrésre.

Ha egyszer átestem  HPV-fertőzésen, megfertőződhetek újra? Sajnos a HPV-fertőzést követően nem alakul ki megfelelő védettség egy későbbi fertőzés kivédésére. Azok sem érezhetik magukat biztonságban, akiknél a fertőzés csak átmeneti volt, mert ugyanazon HPV törzzsel ismételten megfertőződhetnek.