Impfstoff gegen Gürtelrose

Unser Büro arbeitet auf höchstem Qualitätsniveau, wir betreiben nicht nur reisebezogene Impfungen, sondern auch präventive Impfstoffe.

Övsömör

Amikor szervezetünket nagyobb megterhelés éri vagy valamilyen egyéb okból gyengül le az immunrendszer, az övsömört okozó vírus aktiválódik. Ilyen helyzet adódhat általános legyengült állapotban (pl. idős korban, baleset után), szteroidkezelés (jelentősebb fertőzéses, gyulladásos megbetegedés, szervátültetés) vagy kemoterápia (daganatos betegség) eredményeként.

Panaszok és tünetek

  • A hólyagos bőrtünetek jelentkezése előtt 1-3 nappal fájdalom jelentkezik a bőrfelületen.
  • Ezt követően megjelennek a tipikus övsömör kiütések, vagyis apró hólyagocskák a duzzadt, vörös bőrfelületen.
  • A panaszok gyakran valóban az öv vonalában, azaz az alhas egy sávjában jelennek meg, azonban a test más részein is gyakoriak (arcon, mellkason stb.).

Kórokozó

Az övsömör akkor jelenik meg, amikor a bárányhimlőt okozó varicella zoster vírus újraaktiválódik. Az 50 év felettieknél a vírus az idegrendszerben lappang, ám az övsömör megjelenésének kockázata 50 éves kor felett meredeken emelkedik, és a statisztikai adatok szerint minden harmadik embernél megjelenik.

Hosszú távú hatás

Amennyiben a beteg nem fordul időben orvoshoz, szövődmények alakulhatnak ki. Ez lehet a hólyagok bakteriális felülfertőződése, vagy apró fekélyek kialakulása. Előfordul, hogy a sebek eltűnése után is erős fájdalom tapasztalható a területen. Ez 1-2 héttől akár több hónapon át is tarthat.

Gyógyítás

Az általános kezelése hosszadalmas és költséges folyamat, gyógyszerre, vitaminok szedésére, ecsetelő és kenőcsök használatára is szükség van az infúziós kezelésen kívül.

Megelőzés

Az EMA bizottsága (CHMP) pozitív elbírálásban részesítette a Shingrix vakcinát (GlaxoSmithKline Biologicals SA), melyet két adagban, 2-6 hónap eltéréssel kell beadni. A Shingrixet kifejezetten arra tervezték, hogy az immunrendszer öregedéssel járó gyengülését megakadályozza, így fontos lépésnek tekinthető az övsömör elleni megelőzésben.

➕ Jelentkezés időpontra

Unser Büro arbeitet auf höchstem Qualitätsniveau, wir betreiben nicht nur reisebezogene Impfungen, sondern auch präventive Impfstoffe.

Wegen der speziellen Impfungen geben wir detaillierte Beratung durch unsere professionellen Ärzte. Bitte reservieren Sie einen Termin oder rufen Sie uns an!

Einen Termin vereinbaren

Japanische enzephalitis

Weiter

Hepatitis B

Chronische Krankheit kann gebildet werden. 15-20% der Patienten mit chronischer Hepatitis stirbt aufgrund der Komplikationen und Leberkrebs kann auch entwickeln.

Weiter

Malary

Malaria ist die am meisten verbreitete Infektionskrankheit, die in der Welt, das den Tod von mehr als 1 Millionen Menschen in der Welt jährlich.

Weiter